Domov    Kje smo    Urnik    Kazalo

MI VEMO, KAKO!

Pridružite se nam in trenirajte z najboljšimi!

ENAJST NASLOVOV DRŽAVNIH PRVAKINJ

ZA TK MAJA V LETU 2010 in 2011

041 766-761 | maja_matevzic@yahoo.com

LOGOpage

Maja Matevžič

 

Maja3501 

 

Poklic: samostojna športna delavka – trenerka tenisa
            leta 2011 kapetanka Slovenske ženske teniške reprezentance
Rojena:  13. 6.1980
Kraj: Ljubljana

 

 

Najvišja uvrstitev WTA

 

  • 38. mesto posamezno,
  • 34. mesto dvojice (2003)


Uvrstitve konec leta na WTA

 

  • 2000: 194. mesto 
  • 2001:  79. mesto
  • 2002:  51. mesto 
  • 2003:  58. mesto .

 

Svetovna veteranska prvakinja 2016 v med posameznicami in dvojicami v kategoriji 35+ 

 

Maja in Barbara Umag 2016_545

 

Največji uspehi v profesionalni karieri

 

  • posamezno: Zmagovalka WTA Bratislava 2002, ITF – Biella 2000, Ortisei 2001, Modena 2001, Ettenheim 2001, polfinale – Porto, četrfinale Moskva 2002, 3. kolo - Wimbledon  2002 in 2003, US Open 2001

 

  • dvojice: Zmagovalka WTA Bratislava 2002, Strassbourg 2003, četrtfinale grand slam Roland Garros 2003, Wimbledon 2002, 5 zmag na turnirjih ITF

 

 

Kronološki pregled


Prve teniške korake je naredila v teniški šoli leta 1988/89.

 

Tenis je začela trenirati v TK Olimpija v letu 1990.

 

Prvi vidnejši rezultat je dosegla na mednarodnem Bergantovem memorialu v Mariboru v kategoriji do 12 let z uvrstitvijo v polfinale.

 

V mladinski konkurenci je bil večkratna državna prvakinja v različnih kategorijah.

 

V mednarodni mladinski konkurenci je začela nastopati s 14. leti, ko je nastopila z reprezentanco Slovenije do 14. let na Švedskem.

 

Prvi resnejši samostojni mednarodni nastop je bil v avstrijskem Wiener Neustadtu, ko je zmagala turnir v kategoriji do 16 let, leta 1995.

 

Leta 1996 je nastopila na znamenitem Orange Bowlu v kategoriji do 16 let in se po sedmih zaporednih zmagah iz kvalifikacij prebila v četrfinale.

 

Decembra istega leta je s slovensko reprezentanco (Tina Pisnik, Katarina Srebotnik) osvojila naslov svetovnih prvakinj v kategoriji do 16. let.

 

Januarja 1997 je v Kostariki osvojila svoj prvi mladinski turnir 1. kategorije posamezno in v dvojicah.

 

Istega leta je dosegla največji uspeh v mladinski konkurenci, ko je v dvojicah (s Katarino Srebotnik) zaigrala v finalu Roland Garrosa in Wimbledona.

 

Leta 1998 je s slovensko reprezentanco še drugič osvojila naslov mladinskih svetovnih prvakinj, tokrat v kategoriji do 18. let.

 

V letih 1997 do 2000 je nastopala predvsem na turnirjih serije ITF ter počasi napredovala na svetovni lestvici.

 

Leta 2000 je nastopila na svojih prvih turnirjih WTA in s tem začela profesionalno teniško kariero.

 

maja520

 

V letu 2001 je prvič končala sezono med prvimi 100. igralkami na svetovni lestvici in bila med kandidatkami za naziv  »newcomer of the year«. Tega leta se je po zmagi nad Silvio Farino Elio uvrstila v tretje kolo turnirja US Open.

 

Leta 2002  je zabeležila odlične rezultate in sicer četrfinale v Dohi, Estorilu, Bahii in Moskvi, polfinale v Portu, prvo zmago na WTA touru v Bratislavi, kjer je slavila tudi v dvojicah (z Nagyovo) in 3. kolo v Wimbledonu.

 

Še posebej pomemben pa je bil nastop s Fed cup ekipo Slovenije na kvalifikacijah v Turčiji in v odločilni tekmi za uvrstitev v svetovno skupino proti Ukrajini v Portorožu. Maja je v tej seriji zabeležila šest zmag in bistveno pripomogla k dotlej največjemu ekipnemu uspehu slovenskega tenisa, ki je Sloveniji omogočil v letu 2003 tekmo proti Rusiji in v letu 2004 proti ZDA v Portorožu.

 

V letu 2003 je z odličnimi nastopi zabeležila najvišjo uvrstitev v karieri 38. mesto med posameznicami in 34. mesto med dvojicami. Žal so se med letom začele pojavljati težave s poškodbami, tako da je sezono končala na 58. mestu.

 

V letu 2004 je nastopila samo na Olimpijskih igrah v Atenah in dosegla zgodovinsko – prvo teniško zmago za Slovenijo na Olimpijskih igrah. Poškodba ji je preprečila boljši rezultat v nadaljevanju.

 

Med pomembnejše zmage v karieri zagotovo sodijo zmage nad Jeleno Dokič, Francesco Scavione, Flavio Penetta, Els Callens, Emanuele Gagliardi, Ano Medino Garrigues, Caro Black, Anne Kremer, Tatiano Panovo, Jeleno Kostanic, Petro Mandula, Barbaro Rittner, Jeleno Jankovic, Clariso Fernandez. Christino Torrens Valero, Vero Douchevino, Rito Grande, Dinaro Safino, Magui Serna, Lino Krasnoroutskayo, Iveto Benesovo, Marion Bartoli, Dajo Bedanovo, Eleno Bovino, Svetlano Kuznetsovo in  Mario Sharapovo.

 

Maja je po dveh operacijah na komolcu in rami, zaradi ponavljajočih se poškodb, na WTA turnirju v Portorožu v septembru 2006 zaključila profesionalno teniško kariero.

 

V letu 2016 je ponovno zaigrala na uradnem turnirju. Udeležila se je svetovnega veteranskega prvenstva za mlajše veterane v Umagu in osvojila naslov svetovne prvakinje med posameznicami in v paru z Barbaro MULEJ med dvojicami v straostni kategoriji 35+. 

 

Po zaključku kariere se je posvetila delu z mladimi. V ta namen je ustanovila teniški klub in teniško šolo Maja Matevžič.

 

Maja želi mladim zagotoviti čim ugodnejše finančne pogoje za treninge, saj je tenis eden najdražjih individualnih športov,  zato išče podjetja, ki bi bila sponzorsko ali donatorsko pripravljena podpreti njeno teniško šolo.

 
V kolikor vidite možnost za sodelovanje, pišite na maja_matevzic@yahoo.com. 

 

Teniška šola je med leti 2006 in 2014 delovala na igriščih TK Svoboda, na Gerbičevi ulici, na Viču, v Ljubljani, v letu 2014 smo se preselili v Športni park Ljubljana, Milčinskega 2, v Šiški.

 

Otok novice Infopush
Na zaključku najmlajših imenitno vzdušje in veliko igre
bm

Danes so s sezono za nekaj časa končali najmlajši, ki se bodo občasno vračali tudi med počitnicami, vsi pa obljubljajo, da pridejo spet jeseni.  Več


David finalist B DP14 v Kopru, Nejc zmagovalec Midi v Velenju, Simon četrtfinalist 14 A v Ljubljani
bm

Tudi ta konec tedna smo bili uspešni. David Ljubisavljenvič je bil finalist, Nejc KALIN zmagovalec Mini in finalist Midi, Simon JAVORŠEK pa četrtfinalist OP 14A. Čestitamo  Več


Semajla Šarić finalistka DP 16 B
bm

Semajla ŠARIĆ se je na DP 16 B v Ljubljani uvrstila v finale. Žiga BRADAŠKA je izgubil četrtfinalno srečanje. Čestitke obema!  Več


Naši maladi igralci odlični v mini in midi tenisu v Kopru
bm

V Kopru so se ta konec tedna izkazali Mai WINTERLEITNER, zmagovalec MIDI, Tilen KOŠAK finalist MINI ter Nejc KALIN in Jan NAJZER polfinalista MINI. Čestitke !  Več


Naši igralci in igralke na prireditvi Igrajmo tenis in teniški olimpijadi
bm

Naši mladi igralci in igralke so se udeležili prireditve Igrajmo tenis in teniške olimpijade v Ljubljani. Čeprav tokrat niso osvajali pokalov so se odlično odrezali.   Več


Mai, Erika in Nejc s tremi zmagovalnimi pokali iz Celja
bm

Izjemen uspeh v Celju na turnirju 8-11 let. Na najvišji stopnički so stali Mai WINTERLEITNER (midi), Erika MANEVSKA (midi) in Nejc KALIN ŠUŠTERŠIČ (mini).  Več


Kal Gornik finalist 14B v Kopru
bm

Kal GORNIK se je uvrstil v finale turnirja FIN 14B v Kopru, v finalu pa klonil v treh tesnih nizih. Čestitamo!  Več


rss
otok-200