Maja leta 2002 odigrala zgodovinsko tekmo v pokalu federacij, ki je Slovenijo pripeljala v svetovno skupino

Ivan polfinalist, Špela četrtfinalistka na turnirjih 8-11 let
19 januarja, 2016
Tristan z reprezentanco na Winter cupu 2016
1 februarja, 2016

Petra, Ajda, Maja in Tina

Maja je leta 2002 odigrala eno najpomembnejših reprezentačnih tekem ne samo zanjo, temveč tudi za Slovenijo. Po uspešnih nastopih na predtekmovanju v okviru I. EA skupine Pokala federacij (med drugimi je Maja premagala tudi Jeleno JANKOVIĆ) in zmagami nad ekipami Ukrajine, Grčije, Belorusije in Jugoslavije je Slovenija dobila priložnost za uvrstitev v svetovno skupino. Nasprotnik je bila v Portorožu Ukrajina, ker pa se je Katarina Srebotnik nastopu odpovedala je glavno breme obležalo na Maji in Tini PISNIK. V ekipi Slovenije sta nastopili še Ajda BRUMEN in Petra RAMPRE.

Delo sta opravili izvrstno in Slovenijo zanesljivo pripeljali do zmage in prvič v zgodovini v Svetovno skupino Pokala Federacij. Na ta račun smo v letih 2003 in 2004 v Portorožu gledali tekmi z Rusijo in ZDA, ¸na delu delu pa videli najboljše igralke tistega časa Venus in Sereno WILIAMS, Martino NAVRATILOVO, Liso RAYMOND, Eleno DEMENTIJEVO, Anastasio MYSKINO, Vero ZVONAREVO in Eleno BOVINO. 

Maja je za Slovenijo v pokalu Federacij odigrala enajst tekem med posameznicami in zabeležila 8 zmag in tri poraze, med dvojicami je nastopila štirirkrat in dvakrat zmagala ter dvakrat izgubila.

S svojo vlogo v reprezentanci je nedvomno pustila globok pečat v slovenskem ekipnem tenisu, še posebej, če prištejemo dva naslova ekipnih svetovnih prvakinj v mladinski konkurenci.

Nekaj utrinkov iz srečanja v Portorožu si lahko ogledate TUKAJ.

Dodaj odgovor

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.