Še en uspešen konec tedna z dvema polfinaloma in zmago je za nami

Na pustni torek igrišča zasedle maškare
9 februarja, 2016
David, Nik, Kal, Ana Katarina in Špela v FIN2 A turnir do 12 let
27 februarja, 2016

Trdo delo se obrestuje in naši igralci ter igralke žanjejo njegove sadove. Skorajda ne mine teden, ko se iz turnirja ne vrnejo s pokali, ta teden pa je bil ponovno eden boljših. Še posebej so se izkazali Eva, Trisan in Špela, veseli pa smo tudi zaradi predstav ostalih, ki vidno napredujejo in se vedno boklje kosajo z najboljšimi. Pa pojdimo po vrsti.

Eva KALAN se je na OP Zala 16 v Domžalah uvrstila v polfinale. Po gladkih zmagah v prvih treh krogih, ko je oddala vsega štiri igre je v polfinalu naletela na odlično Majo MAKORIČ. V izenačenem srečanju je bila Novogoričanka boljša s 4-6 6-2 6-4.

Tristan FLANDER se je na FIN 12 A v Celju prav tako uvrstil v polfinale. Tudi on do polfinala ni imel težav, v polfinalu pa ga je tokrat premagal Mariborčan Maj PREMZL, 2. igralec lestvice TZS do 12 let in se mu tako oddolžil za poraz v polfinalu letošnjega državnega prvenstva.

Prvič pa se je na zmagovalno stopničko na turnirjih do 12 let zavihtela tudi Špela SEDEJ. Kljub temu, da je morala zadnji teden izpustiti treninge zaradi bolezni je v Mariboru stisnila zobe in se zavihtela na vrh. V finalu je s 6-3 6-3 premagala Medvodčanko Moniko KAVČIČ, prvo nosilko B turnirja.

Čer smo zmag Eve in Tristana že nekako navajeni, pa trenersko ekipo razveseljujejo tudi drugi igralci in igralke, ki se vztrajno bližajo boljšim.

Na turnirju deklet do 16 let sta v Celju zelo dobro nastopili Lina BOŽIČNIK in Nika ERŽEN. Obe sta bili v prvem krogu glavnega turnirja uspešni, v nadaljevanju pa sta izgubili z zaenkrat boljšima nasprotnicama, Tjašo KLEVIŠAR in Kim ŽIŽEK.

Dan TROŠT SLAPNIK je med tednom že ležal v bolniški postelji in čakal na operacijo komolca, a ker je bila odpovedana se je odločil za nastop na turnirju do 16 let. Tudi tokrat mu žreb v uvodnem krogu ni bil naklonjen, saj se je pomeril s 3. nosilcem Miho PERUŠEM. Dan se je v prvem nizu odlično kosal z leto dni starejšim nasprotnikom in izgubil s 4-6, v nadaljevanju pa je prišla do izraza tudi večja fizična moč nasprotnika in poraz je bil neizbežen. A Dan je še drugič zapored pokazal. da je vedno bližje najboljšim in da njegov čas šele prihaja.

Odlično je na turnirju FIN 12 A v Celju igral tudi Nik GMAJNAR. Po gladki zmagi v prvem nizu je v drugem krogu igral s 5. nosilcem, Mariborčanom Aljažem KIRBIŠEM in v pravem tenioške trilerju prvi niz izgubil v podaljšani igri z 11-13. Na začetku drugega niza je nerodno padel tako da so mu bolečine preprečile enkovreden boj v drugem nizu. Tudi on je na dobri poti proti uvrstitvi med najboljšo deseterico lestvice TZS.

Izkazala se je tudi Ana Katarina MANDIČ. Na FIN A turnirju v Mariboru je v prvem krogu zelo dobro igrala s Tajdo ZALOKAR in izgubila s 4-6 4-6.

Zdaj pa nazaj na delo. Samo trdo delo in popolna angažiranost na treningih in turnirjih namreč prinašata uspeh in prepričan sem, da bo v prihodnje uspehov naših igralk i igralcev še veliko. Dobre predstave igralk in igralcev, ne samo rezultati, pa zadovoljstvo prinašajo tudi  naši izjemni trenerski ekipi.

Dodaj odgovor

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.