Eva finalistka, Nik četrtfinalist, Dan in Simon izločila nosilca, Žiga in Lina v drugi krog

Za našimi igralci in igralkami izvrstna sobota
januar 15, 2017
Lina četrtfinalistka OP ZALA 16 v Kranju
januar 29, 2017

Odlično so nastopili naši štirinajst in petnajstletniki na OP ZALA 16. Eva KALAN se je uvrstila v finale, Dan TROŠT SLAPNIK in Simon JAVORŠEK sta izločila 5. in 8. nosilca na A turnirju, Nik GMAJNAR je bil četrtfinalist na B turnirju, Žiga BRADAŠKA in Lina BOŽIČNIK sta se uvrstila v drugi krog. Tudi ostali z današnjimi nastopi niso razočarali.

Eva KALAN se je v Mariboru uvrstila v finale deklet, potem ko je po vrsti izločila Tjašo BREZNIK s 6-0 6-1, Niko STRAŠEK s 7-5 6-0 in Tajo LONČARIČ s 6-1 6-3. V finalu je igrala s Pio LOVRIČ in izgubila s 4-6 6-4 1-6.

Lina BOŽIČNIK je na OP 16 v prvem krogu s 7-5 6-4 izločila Manco LAMPRET iz Sl. Gradca, nato pa z 1-6 2-6 izgubila z letošnjo državno prvakinjo do 14 let Niko STRAŠEK.

V kvalifikacijah A turnirja je bil uspešen Simon JAVORŠEK, izgubil je Maj OBLAK. Simon je v nadaljevanju v prvem krogu presenetil 8. nosilca Klemna TAŠNERJA, nato pa z 2-6 0-6 izgubil z Lazarjem MILIČEVIĆEM. Dan TROŠT SLAPNIK je v prvem krogu s 6-0 6-3 izločil 5. nosilca Filipa KALJEVIČA, v nadaljevanju pa s 3-6 3-6 izgubil z Davidom CEPAKOM.

Na B turnirju sta se v drugi krog uvrstila Žiga BRADAŠKA, ki je s 6-3 6-2 premagal Marka KRIŽMANA (TkHru) in Nik GMAJNAR, ki je bil s 6-2 6-3 boljši od Andraža RENERJA (Tr-Kr). Nik je bil uspešen tudi v drugem krogu, kjer je s 6-1 6-3 premagal Oliverja-Marka TUTIČA, v četrtfinalu pa je tesno s 4-6 7-5 3-6 izgubil z Vanjo JOKSOVIČEM. Žiga je moral tekmo drugega kroga zaradi poškodbe predati.

Dobro so se odrezali tudi Lan WINTERLEITNER, ki je z 2-6 2-6 izgubil z Aldinom JAŠAREVIĆEM (Etta), Anže ČASAR je moral premoč s 6-1 6-2 priznati Francu Jakobu KAVŠKU, David LJUBISAVLJEVIČ pa s 6-2 6-0 Luki KRAJNIKU (Tr-Kr)

Dodaj odgovor

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.