Tudi ta teden dobre predstave naših igralcev in igralk ter prvi polfinale za Nika Gmajnarja

Najmlajši tudi na zadnjem turnirju med najboljšimi
januar 17, 2018
Na primorskem Winter cupu v Kopru med najboljšimi vrsta naših igralcev in igralk
januar 29, 2018

Tudi ta konec tedna je bilo na teniških prizoriščih veliko naših predstavnikov, ki so se odlično borili in izkazali s prikazanim nivojem tenisa.

Najboljši izid kareiere je dosegel Nik GMAJNAR, ki se je kot nepostavljen igralec na OP A do 14 let v Mariboru uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 7-5 6-4 premagal 7. nosilca Jako TOMAŽINA iz Litije, v polfinalu pa je igral s 1. nosilcem Aljažem KIRBIŠEM in izgubil z 1-6 2-6.

V kvalifikacijah sta uspešno nastopila Luka MARKOVIČ in Vaal URANKAR, spodletelo je Tomu SRAKARJU. V glavnem turnirju sta v prvem krogu zmagi zabeležila David LJUBISAVLJEVIĆ in Luka MARKOVIČ, ki sta v nadaljevanju izgubila, Davida je s 6-3 6-1 premagal 1. nosilec Kirbiš. Dobro sta v prvem krogu nastopila tudi Kal GORNIK in Vaal URANKAR. Kal je izgubil s kasnejšim polfinalistom Jobom Japljem s 4-6 2-6. Med deklicami je bila v kvalifikacijah uspešna Semajla ŠARIĆ, v glavnem turnirju je nato izgubila v prvem krogu, enako kot Špela SEDEJ, ki je igrala odlično in šele v treh nizih klonila proti 4. nosilki Muller Uhanovi.

Na turnirju do 18 let se je pri fantih Dan TROŠT SLAPNIK z dvema zmagama uvrstil v četrtfinale, tu pa z 2-6 2-6 izgubil s 1. nosilcem Ašičem Kovačem.  V kvalifikacijah je bil uspešen Žiga BRADAŠKA, ki je nato v prvem krogu tesno izgubil z Joštom PLESTENJAKOM. Slednji je bil v drugem krogu usoden tudi za Simona JAVORŠKA. Ta je najprej ugnal Iana Marcela BOŽIČA. Blizu uvrstitvi v glani turnir je bil tudi Maj OBLAK, a je v kvalifikacijah zapravil vodstvo s 4-0 2-0 in srečanje izgubil.

Med dekleti je po nekaj letih, ki jih je preživela kot izvrstna smučarska tekačica v roke lopar ponovno prijela Urša MAZI in v četrtfinalu izgubila s Karin Volt.

Čestitke vsem!

 

bm
bm

Dodaj odgovor