Tudi ta teden dobre predstave naših igralcev in igralk ter prvi polfinale za Nika Gmajnarja

Najmlajši tudi na zadnjem turnirju med najboljšimi
17 januarja, 2018
Na primorskem Winter cupu v Kopru med najboljšimi vrsta naših igralcev in igralk
29 januarja, 2018

Tudi ta konec tedna je bilo na teniških prizoriščih veliko naših predstavnikov, ki so se odlično borili in izkazali s prikazanim nivojem tenisa.

Najboljši izid kareiere je dosegel Nik GMAJNAR, ki se je kot nepostavljen igralec na OP A do 14 let v Mariboru uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 7-5 6-4 premagal 7. nosilca Jako TOMAŽINA iz Litije, v polfinalu pa je igral s 1. nosilcem Aljažem KIRBIŠEM in izgubil z 1-6 2-6.

V kvalifikacijah sta uspešno nastopila Luka MARKOVIČ in Vaal URANKAR, spodletelo je Tomu SRAKARJU. V glavnem turnirju sta v prvem krogu zmagi zabeležila David LJUBISAVLJEVIĆ in Luka MARKOVIČ, ki sta v nadaljevanju izgubila, Davida je s 6-3 6-1 premagal 1. nosilec Kirbiš. Dobro sta v prvem krogu nastopila tudi Kal GORNIK in Vaal URANKAR. Kal je izgubil s kasnejšim polfinalistom Jobom Japljem s 4-6 2-6. Med deklicami je bila v kvalifikacijah uspešna Semajla ŠARIĆ, v glavnem turnirju je nato izgubila v prvem krogu, enako kot Špela SEDEJ, ki je igrala odlično in šele v treh nizih klonila proti 4. nosilki Muller Uhanovi.

Na turnirju do 18 let se je pri fantih Dan TROŠT SLAPNIK z dvema zmagama uvrstil v četrtfinale, tu pa z 2-6 2-6 izgubil s 1. nosilcem Ašičem Kovačem.  V kvalifikacijah je bil uspešen Žiga BRADAŠKA, ki je nato v prvem krogu tesno izgubil z Joštom PLESTENJAKOM. Slednji je bil v drugem krogu usoden tudi za Simona JAVORŠKA. Ta je najprej ugnal Iana Marcela BOŽIČA. Blizu uvrstitvi v glani turnir je bil tudi Maj OBLAK, a je v kvalifikacijah zapravil vodstvo s 4-0 2-0 in srečanje izgubil.

Med dekleti je po nekaj letih, ki jih je preživela kot izvrstna smučarska tekačica v roke lopar ponovno prijela Urša MAZI in v četrtfinalu izgubila s Karin Volt.

Čestitke vsem!

 

bm
bm

Dodaj odgovor

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.