Manca Pislak izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Obidosu

V Kopru smo uspešno zaključili teniško sezono 2018
4 oktobra, 2018
Manca Pislak dvakratna polfinalistka ITF turnirja na Portugalskem
18 oktobra, 2018

Manca Pislak, članica našega teniškega kluba, nekdaj izvrstna mladinka, leta 2016 pa  že 500. igralka na lestvici WTA, se po poškodbi počasi vrača v tekmovalni ritem.

Od lanskega leta sodeluje tudi z Majo in po uspešnem pripravljalnem obdobju in saniranju poškodbe, ki jo je za skoraj leto dni odvrnila s teniških igrišč, s tem pa je tudi izpadla iz lestvice WTA,  se ponovno vrača na turnirje ITF.

Ta teden je v portugalskem Obidosu na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je v prvem krogu premagala odlično 18-letno Belorusinjo Yulyo Hatouka, osmo nosilko turnirja in 362. igralko lestvice WTA, ki je letos osvojila že tri ITF turnirje, na zadnjih desetih tekmah pa je zmagala devetkrat. Manca je bila boljša s 6-4 7-5, v drugem nizu pa je potem, ko je zaostajala z 2-5 nasprotnici ubranila žogico za osvojitev niza, nato pa slavila zasluženo zmago.

Uspešno je nastopila tudi v drugem krogu, ko je v 48 minutah s 6-2 6-1 premagala še eno osemnajstletnico, Nemko Franzisko Sziedat.

V četrtfinalu je igrala z drugo nosilko, 23-letno Čehinjo Terezo Martincovo, 237. igralko lestvice WTA in izgubila z 0-6 1-6.

Manca bo ob ponovni uvrstitvi na lestvico WTA okrog 950. mesta.

bm
bm

Comments are closed.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.