Manca Pislak dvakratna polfinalistka ITF turnirja na Portugalskem

Manca Pislak izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Obidosu
oktober 10, 2018
Manca Pislak s finalom med posameznicami in zmago med dvojicami piše zgodbo o uspehu na Portugalskem
oktober 20, 2018

Manca Pislak tudi ta teden uspešno nastopa na ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ na Portugalskem. Potem, ko je v kvalifikacijah zabeležila eno zmago in se uvrstila v glavni turnir, je včerajšnjima dvema, danes dodala še eno zmago in se uvrstila v polfinale.

V četrtek je najprej dokončala prekinjeno tekmo prvega kroga, ki jo je začela v sredo in v kateri je po slabem začetku ob prekinitvi srečanja zaostajala z 0-1 v nizih. Nemka Katharina Hering je namreč prvi niz dobila s 6-1, no v včerajšnjem nadaljevanju pa je Manca zaigrala bolje in drugi ter tretji niz dobila s 6-4 za končno zmago z 1-6 6-4 6-4.

Po krajšem odmoru je morala na igrišče še enkrat in sicer je v drugem krogu igrala s  6. nosilko Ano Filipo Santos iz Portugalske. Tudi to srečanje je dobro odigrala in zmagala s 6-2 6-4 ter se uvrstila v četrtfinale. Izkoristek zadetih prvih servisov je imela kar 84 %, pri čemer je svoj servis izgubila samo enkrat.

V četrtfinalu je danes igrala z Britanko Anno Popescu in zmagala s 6-1 7-5. Po gladko dobljenem prvem nizu je v drugem povedla s 4-1, potem pa močno popustila in nasprotnici dovolila, da je prišla do vodstva s 5-4 in si pri tem izidu tudi priigrala žogo za osvojitev drugega niza in izenačenje na 1-1.  Pri tem izidu je Manca ponovno vzela stvari v svoje roke, dobila tri točke zapored in s tem izenačila na 5-5, v nadaljevanju pa nasprotnici odvzela servis in zanesljivo dobila svojega za končno zmago z 2-0 v nizih.

Manca se je tako uvrstila v polfinale, kjer bo nastopila tudi v konkurenci dvojic. Tu je njena soigralka Nemka Katharina Hering.

Za Manco je bila to deseta zmaga v zadnjih dvanajstih srečanjih, prihodnji teden pa jo bomo po več kot polletni odsotnosti ponovno našli na lestvici WTA, kjer bo uvrščena okrog 890. mesta.

 

 

bm
bm

Comments are closed.