Manca Pislak dvakratna polfinalistka ITF turnirja na Portugalskem

Manca Pislak izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Obidosu
10 oktobra, 2018
Manca Pislak s finalom med posameznicami in zmago med dvojicami piše zgodbo o uspehu na Portugalskem
20 oktobra, 2018

Manca Pislak tudi ta teden uspešno nastopa na ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ na Portugalskem. Potem, ko je v kvalifikacijah zabeležila eno zmago in se uvrstila v glavni turnir, je včerajšnjima dvema, danes dodala še eno zmago in se uvrstila v polfinale.

V četrtek je najprej dokončala prekinjeno tekmo prvega kroga, ki jo je začela v sredo in v kateri je po slabem začetku ob prekinitvi srečanja zaostajala z 0-1 v nizih. Nemka Katharina Hering je namreč prvi niz dobila s 6-1, no v včerajšnjem nadaljevanju pa je Manca zaigrala bolje in drugi ter tretji niz dobila s 6-4 za končno zmago z 1-6 6-4 6-4.

Po krajšem odmoru je morala na igrišče še enkrat in sicer je v drugem krogu igrala s  6. nosilko Ano Filipo Santos iz Portugalske. Tudi to srečanje je dobro odigrala in zmagala s 6-2 6-4 ter se uvrstila v četrtfinale. Izkoristek zadetih prvih servisov je imela kar 84 %, pri čemer je svoj servis izgubila samo enkrat.

V četrtfinalu je danes igrala z Britanko Anno Popescu in zmagala s 6-1 7-5. Po gladko dobljenem prvem nizu je v drugem povedla s 4-1, potem pa močno popustila in nasprotnici dovolila, da je prišla do vodstva s 5-4 in si pri tem izidu tudi priigrala žogo za osvojitev drugega niza in izenačenje na 1-1.  Pri tem izidu je Manca ponovno vzela stvari v svoje roke, dobila tri točke zapored in s tem izenačila na 5-5, v nadaljevanju pa nasprotnici odvzela servis in zanesljivo dobila svojega za končno zmago z 2-0 v nizih.

Manca se je tako uvrstila v polfinale, kjer bo nastopila tudi v konkurenci dvojic. Tu je njena soigralka Nemka Katharina Hering.

Za Manco je bila to deseta zmaga v zadnjih dvanajstih srečanjih, prihodnji teden pa jo bomo po več kot polletni odsotnosti ponovno našli na lestvici WTA, kjer bo uvrščena okrog 890. mesta.

 

 

bm
bm

Comments are closed.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.