Manca Pislak s finalom med posameznicami in zmago med dvojicami piše zgodbo o uspehu na Portugalskem

Manca Pislak dvakratna polfinalistka ITF turnirja na Portugalskem
18 oktobra, 2018
Svetla na trenerski konferenci Tennis Europe v Franciji
21 oktobra, 2018

Zgodbo o uspehu na Portugalskem ta teden piše članica našega kluba Manca Pislak, ki se je na turnirju ITF v Cantanhedeju uvrstila v finale med posameznicami, v konkurenci dvojic pa je že osvojila turnir.

Manca je na turnir prišla kot nerangirana igralka, saj je zaradi številnih poškodb v preteklem letu, v letu 2018 izpadla iz lestvice WTA. Na dvotedensko portugalsko turnejo se je odpravila ob koncu pripravljalnega obdobja in takoj pokazala, da so za njo uspeše priprave, saj je na prvem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Obidosu nanizala štiri zmage, predno je izgubila četrtfinalno srečanje, v enakem tempu pa nadaljuje na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v Cantanhedeju, kjer je morala prav tako v kvalifikacije, z njimi uspešno opravila, v nadaljevanju pa zmagala še štirikrat in se uvrstila v nedeljski finale.  V polfinalu je dosegla deveto zmago na zadnjih desetih tekmah s tem, ko je s 4-6 6-2 6-3 premagala 17-letno Španko Gemmo Lairon Navarro (1227). Srečanje je trajalo dve uri, Pislakova pa je bila v osvojenih točkah boljša z 91-73.

Danes je morala na igrišče še enkrat in sicer je po odmoru nastopila v finalu konkurence dvojic, kjer igra v paru z Nemko Katharino Hering. Njuni finalni nasprotnici sta bili prvi nosilki, Portugalka Francisca Jorge in Britanka Anna Popescu, ki sta v polfinalu s 4-6 6-4 12-10 premagali našo Kristino Novak in njeno soigralko, Rusinjo Victorio Mikhaylovo.

V izenačenem obračunu sta slavili Pislakova in Heringova, ki sta bili boljši s 6-4 2-6 10-8. Za Manco je to drugi naslov na turnirjih ITF v karieri v konkurenci dvojic. Prvega je osvojila leta 2016 v Banja Luki.

Za drugi naslov se bo borila v nedeljo tudi v konkurenci posameznic, ko bo njena nasprotnica 16-letna Francozinja, Carole Monnet, ki je v četrtfinalu izločila Kristino Novak.

Manco bomo prihodnji teden ponovno našli na lestvici WTA, kjer bo uvrščena okrog 900. mesta.

 

bm
bm

Comments are closed.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.