Manca Pislak osvojila dva naslova na turnirju ITF v portugalskem Cantanhedeju

Svetla na trenerski konferenci Tennis Europe v Franciji
21 oktobra, 2018
Naši tenisači tudi letos na teku z zabavno in dobrodelno noto na Ljubljanskem maratonu
27 oktobra, 2018

Izvrstna tedna sta za našo Manco Pislak, ki se iz Portugalske vrača s četrfinalom in dvema zmagama na turnirjih ITF.

Manca je na Portugalsko, potem, ko je v letošnji sezoni zaradi dolge odsotnosti izpadla iz lestvice WTA, odpotovala z mešanimi občutki, a zavedajoč se, da je po vrnitvi na igrišča trdo delala tako na telesni pripravi kot teniško in da se njena forma vzpenja. To je potrdila že na prvem turnirju v Obidosu (25.000 $), kjer se je z dvema kvalifikacijskima zmagama in dvema zmagama v glavnem turnirju uvrstila v četrtfinale, dobro igro pa je samo še stopnjevala v Cantanhedeju (15.000 $), kjer je na koncu dvakrat slavila, tako med posameznicami, kot v konkurenci dvojic.

V današnjem posamičnem finalu je s 6-2 6-1 po dobri uri igre premagala obetavno 16-letno Francozinjo Carole Monnet, 1039. igralko lestvice WTA in trenutno 110. mladinko sveta. Manca je nasprotnici petkrat odvzela servis, sama ga ni izgubila, v osvojenih točkah pa je bila na koncu prepričljivo boljša s 60-34. Za drugi posamični naslov v karieri na turnirjih ITF je zmagala še desetič v zadnjih dvanajstih srečanjih.

Že včeraj je drugi naslov na turnirjih ITF osvojila tudi v konkurenci dvojic. S soigralko, Nemko Katharino Hering sta v finalu premagali prvi nosilki, Portugalko Francisco Jorge in Britanko Anno Popescu, ki sta pred tem v polfinalu s 4-6 6-4 12-10 premagali našo Kristino Novak in njeno soigralko, Rusinjo Victorio Mikhaylovo.

V izenačenem finalnem obračunu dvojic sta slavili Pislakova in Heringova, ki sta bili boljši s 6-4 2-6 10-8.

Pislakova se bo tako po daljši odsotnosti v ponedeljek ponovno vrnila na lestvico WTA, kjer bo, še brez dodanih točk osvojenih na zadnjem turnirju, uvrščena okrog 900. mesta, dobri nastopi pa ji bodo zagotovo  dodaten motiv za trdo delo in preboj čim višje na svetovni ženski teniški lestvici.

bm
bm

Comments are closed.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.