Odličen začetek nove sezone, Simon Javoršek polfinalist na OP 16 v Mariboru

Naši tenisači tudi letos na teku z zabavno in dobrodelno noto na Ljubljanskem maratonu
27 oktobra, 2018
Manca Pislak dvakrat četrtfinalistka v Solarinu, v dvojicah v polfinalu in finalu
3 decembra, 2018

Začela se je teniška sezona 2018-2019 in na prvih turnirjih v starostni kategoriji do 16 in do 12 let so nas naši igralci in igralke razveselili z dobrimi rezultati. Na A turnirju fantov do 16 let smo imeli v igri deset igralcev in tri igralke. Fantje so bili tokrat uspešnejši, še posebej naš prvi lopar Simon Javoršek, ki je upravičil pričakovanja in se kot četrti nosilec zanesljivo uvrtil v polfinale. Tu je moral premoč priznati prvemu nosilcu in igralcu lestvice TS do 16 let, Aljažu Jeranu. Ta je bil boljši s 6-3 6-3.

Sicer pa so v kvalifikacijah nastopili Nik Gmajnar, Vaal Urankar, Tom Srakar, Lan Winterleitner in Luka Markovič. V glavni turnir so se uvrstili Nik, Vaal in Luka, ki je v finalu kvalifikacij v odločilnem super tie-breaku premagal Lana. V prvem krogu glavnega turnirja so bili nato uspešni Luka Markovič, Žiga Bradaška in Simon Javoršek. izgubila sta Nik Gmajnar in Vaal Urankar. V drugem krogu sta se po zelo dobrih predstavah poslovila še Žiga in Luka. Slabše je šlo tokrat dekletom, saj so Sara Vrščaj, Eva Magdalenc in Špela Sedej izgubile v prvem krogu.

Konec tedna so potekali tudi RR turnirji v starostni kategoriji do 12 let. Tu so naši igralci in igralke, skupaj jih je nastopilo sedem,  nabirali prve izkušnje na turnirjih, ki štejejo za lestvico TS. Pri dečkih so nastopili  Marko Kovačevič, Mai Winterleitner, Gaber Grebenšek in Jan Najzer. Z dvema zmagama se je v A turnir uvrstil Mai, ostali trije bodo izkušnje nabirali v B turnirju. Pri deklicah so nastopile Kaja Najzer, Kaja Kadak Ocvirk in Taja košak. V A turnir sta se uvrstili Kaji, Taja bo nastopila v B turnirju.

Čestitke vsem !

 

bm
bm

Comments are closed.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.