TENIŠKA ŠOLA MAJA
DELUJE NA IGRIŠČIH V
ŠPORTNEM PARKU
LJUBLJANA V ŠIŠKITeniški vrtec 4 - 6 let

Ta program je namenjen najmlajšim s ciljem, da skozi igro razvijejo ljubezen do gibanja in športa nasploh. Treba jim je dopustiti, da eksperimentirajo in poskušajo različne načine, ki jih pripeljejo do uspeha. Na igrišču bo hkrati največ 8 otrok in 2 trenerja, tako da se bomo lahko v čim večji meri posvetili vsakemu otroku posebej. Sama bi svetovala, da tako majhni otroci prihajajo na treninge enkrat do dvakrat tedensko. Ko bomo skupaj ocenili, da so otroci že dovolj napredovali, jih bomo uvrstili v program teniške šole.

Teniška šola 7 - 10 let

Program teniške šole je namenjen otrokom, ki ne spadajo več v teniški vrtec. Pri teh letih otroci že začenjajo razumeti pravila igre, pa tudi tekmovalnost počasi prihaja na plano. Opažajo že tudi razliko med boljšimi in slabšimi igralci. Treningi bodo trajali po uro oziroma po uro in pol, otroci pa bodo razvrščeni v skupine, glede na nivo tenisa, ki ga igrajo. Z napredovanje bodo imeli možnost uvrstitve v boljšo skupino. Treningi pa ne bodo vsebovali le teniškega dela, ampak tudi neteniški del, ki bo namenjen razvijanju koordinacije, ravnotežja, hitrosti, moči… Priporočala bi treniranje od 3-4 x na teden, odvisno od vsakega posameznika. Dobrodošla je tudi kakšna individualna ura, da se lahko trener popolnoma posveti igralcu in dela na stvareh, ki jih igralec potrebuje (tehnika, gibanje…). Vsak otrok lahko vedno napreduje še višje in sicer je naslednji korak uvrstitev igralca v tekmovalni program.

Maša Marc je v TK Maja Matevžič trenirala od 11. do 17. leta in v tem času osvojila naslove državne prvakinje v kategorijah 14, 16, 18 let in med članicami. Na svetovni mladinski lestvici je bila najvišje uvrščena Slovenka v letu 2012 in sicer na 136. mestu.


Tekmovalni program

Tekmovalni program je namenjen igralcem, ki si želijo v tenisu narediti nekaj več. Treningi so intenzivnejši, dodan je tudi trening kondicije. Vsakega igralca se obravnava kot tekmovalca, zato je tudi pristop bolj individualen. Vsak igralec bo tudi testiran na različnih področjih (fizične sposobnosti, psihološki test…) Glede na starost in zmožnosti posameznika bo narejen urnik in obseg treningov. V klubu je treniralo in še vedno trenira več tekmovalcev, ki se udeležujejo tekmovanj TZS v kategorijah od 12 let do članskih: Manca PISLAK, Eva KALAN, Dan TROŠT SLAPNIK, Lina BOŽIČNIK, Kal GORNIK, Tristan FLANDER, Lucija ULČAKAR, Vanja LUKIĆ, Nik GMAJNAR, Žiga BRADAŠKA, Anže ČASAR, Luka KONJAR, David LJUBISAVLJEVIĆ, Urban KOVAČIČ, Lan WINTERLEITNER Maj OBLAK, Grega BOH, Luka MARKOVIČ, Tom SRAKAR, Semajla ŠARIĆ in drugi.

Osnovni program

Namenjen je igralkam in igralcem, ki želijo izpopolniti teniško znanje in trenirajo 1x do 2x tedensko s ciljem osvojiti znanje osnovnih teniških udarcev in razvijati svojo teniško igro.

Rekreacija

Nudimo poučevanje tenisa za odrasle. Vabljeni začetniki in tudi tisti, ki si želijo izpopolniti svoje teniško znanje.

 

Prijava

Za vpis nas kontaktirajte na telefonsko številko 041/766-761 ali izpolnite obrazec :

Dovolim pošiljanje mojih podatkov (GDPR uredba). * Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.