TRENERSKA EKIPA


Maja MATEVŽIČ

bivša profesionalna teniška igralka, vodja trenerske ekipe.


Maja je bivša profesionalna teniška igralka, ki je leta 2006 ustanovila svojo teniško šolo. Leta 2011 je bila selektor slovenske članske ženske reprezentance, ki je nastopala v Pokalu federacij, vendar je po enem letu zaradi nepodpore vodstva TZS s tega mesta odstopila. Pridobila je naziv trener B in začela delati s tekmovalko Mašo Marc. V sedmih letih dela Maje in ekipe je tekmovalka osvojila naslov državne prvakinje v vseh straostnih kategorijah vključno s člansko, nato pa se je odločila za nadaljevanje poti v drugi teniški sredini. Maja je v delo s tekmovalci poleg pridobljenega teoretičnega znanja vnesla izkušnje, ki jih je pridobila v dolgoletnem procesu treniranja, predvsem pa izkušnje, ki jih je pridobila na turnirjih ITF in WTA turneje. Skupaj z vrhunsko ekipo, v kateri so bivši teniški igralci, uporabljajo sodoben pristop k delu, sodelujejo pa tudi s strokovnjaki s področja kondicijske vadbe in prehrane tekmovalcev. Zagovarjajo trdo delo in profesionalen odnos do tenisa tako na treningih kot na tekmovanjih. Maja je prepričana, da je mogoče tudi v Sloveniji z lastnim znanjem vzgojiti vrhunskega teniškega igralca in vsa njena prizadevanja sledijo temu cilju. Več o Maji lahko prebereš tudi na naši strani o Maji.

Svetla BOŽIČNIK

trenerka tenisa z licenco A.


Svetla je bivša teniška igralka z izkušnjami predvsem v mladinskih kategorijah, poskusila pa se je tudi z nastopi na turnirjih serije ITF in bila uvrščena na lestvico WTA.
Prepotovala je lep del sveta od Evrope do Indije, Indonezije pa vse do Mehike. Tu je nabirala dragocene izkušnje, ki jih danes uspešno prenaša na tekmovalce v teniškem klubu Maja. Svetla je Majina vrstnica in konkurentka iz mladinskih tekmovanj.
Svetla je morala predčasno zaključiti z aktivnim igranjem tenisa zaradi poškodbe hrbta, a je tenis vseeno ostal njena velika ljubezen in svoje znanje z veseljem prenaša na mlajše v TK Maja.
Odlikuje jo izjemna energija, doslednost in nepopustljivost. Od tekmovalcev zahteva resno in trdo delo, saj iz lastnih izkušenj ve, da je le tako mogoče uspeti. Tudi zato želi delati z igralci, ki vedo kaj hočejo in so to pripravljeni pokazati na igrišču in izven njega. Veliko jim daje in zato tudi upravičeno od njih veliko pričakuje.

Luka Jesih

trener tenisa z licenco C.Luka se s tenisom ukvarja že od svojega sedmega leta. Otroško navdušenje do tega športa je skozi leta preraslo v tekmovalno obdobje, ko se je udeleževal številnih turnirjev po Sloveniji. Ker je želel svoje znanje predajati novim generacijam, se je odločil za trenersko delo. Opravil je izpit za trenerja tenisa D in C in se pridružil trenerski ekipi v TK Maja Matevžič.
Zaradi izjemnega občutka in veselja do dela z najmlajšimi, danes deluje z otroki v teniškem vrtcu in teniški šoli. Pri tem je zelo uspešen, kar z rezultati dokazujejo otroci, ki tekmujejo v konkurenci mini, midi in tenis do 10 ter 11 let. Seveda pa sodeluje tudi na treningih tekmovalcev, kjer ostalim trenerjem pomaga pri individualnih treningih in kot sparing partner. Njegova želja je, da bi se za ta čudovit šport odločilo čimveč otrok, bodisi v profesionalni bodisi v rekreativni obliki.
Prepričan je namreč, da je tenis poleg odlične rekreacije tudi oblika druženja in vpostavljanja najrazličnejših življenjskih vrednot. Najbolj od vsega ga pri delu osrečuje odlična delovna ekipa, s katero v prvi vrsti vzbuja navdušenje otrok za tenis ter hkrati podaja teniško znanje različnim generacijam.

Miran Kotnik

Diplomant FŠ, kondicijski trener – strokovni sodelavec II


Miran je diplomant Fakultete za šport in zadnjih 15 let deluje kot kondicijski trener na področju tenisa. Znanje in izkušnje na področju kondicijske priprave prenaša na tenisače in tenisačice od mini/midi tenisa pa vse do članov. V teniškem klubu Maje Matevžič dela z več kot 80 mladimi tenisači. Njegova varovanka je tudi naša najboljša mlada igralka Kaja Juvan.

Pohvali se lahko, da je bil del zgodbe državnih prvakov in prvakinj v prav vseh starostnih kategorijah z različnimi igralci in igralkami.

Med najvidnejše uspehe pa prav gotovo šteje uspešno sodelovanje z mlado obetavno teniško igralko Kajo Juvan. Njuno sodelovanje, ki traja zadnjih 7 let ju je pripeljalo do številnih mednarodnih uspehov. Mednje v mladinski konkurenci zagotovo sodijo osvojitev neuradnega mladinskega naslova svetovne prvakinje – Orange Bowl, osvojitev mladinskega Grand slama v Wimbledonu (dvojice) in naslova evropske prvakinje med posameznicami v Klostersu.

Zadnji uspeh v mladinski konkurenci pa je še popolnoma svež. Kaja je namreč osvojila naslov mladinske olimpijske prvakinje tako med posameznicami kot v konkurenci dvojic na Mladinskih olimpijskih igrah, ki so potekale oktobra 2018 v Buenos Airesu.

Je pa Kaja zakorakala tudi na uspešno pot v članski konkurenci, kjer ob koncu leta 2018 zaseda 190 mesto na svetovni ženaski teniški lestvici WTA.

Gregor Repina

trener tenisa z licenco B.Gregor oziroma v svetu tenisa bolj znan pod vzdevkom Geco je svojo teniško pot začel že z rosnimi sedmimi leti. Po nič kaj prida uspešnem začetku se je njegovo trdo delo poznalo šele pri petnajstih letih, ko je osvojil slovenski turnir masters do 16 let. Kmalu za tem je začel svoje znanje predajati tudi na mlajse, a kljub temu ni prenehal s treniranjem in tekmovanji.
Sledile so številne zmage na državnih prvenstvih v dvojicah, med drugim pa je postal tudi članski državni prvak. Kot še vedno aktiven igralec je bil uspešen tudi kot trener v vseh starostnih kategorijah. Njegovi igralci so osvajali turnirje v vseh kategorijah v Sloveniji, kot tudi na mladinskih ITF turnirjih.
Kratko obdobje je deloval tudi v tujini, kjer je s svojimi igralci zabeležil več zmag na državnem prvenstvu Singapurja in pustil velik pečat v njihovi članski ekipi, ki tekmuje v največjem ekipnem teniškem tekmovanju - Davisovem pokalu.

Luka Verhovec

trener tenisa z licenco B

Luka se je prvič srečal s teniškim loparjem že pri petih letih in od takrat ga pravzaprav ni več izpustil. Treniral je vse do 18 leta in si v tem času nabiral bogate izkušnje tudi s tekmovanji na slovenskih in mednarodnih turnirjih. Kmalu je ugotovil, da ga veseli prenašanje pridobljenega znanja na otroke, zato je že pri 16 letih začel s poučevanjem tenisa najmlajših.
Želja po izpopolnjevanju in napredovanju kot trener se je z leti samo povečevala, zaradi česar se je odločil za študij na Fakulteti za šport, smer tenis. Trenerstvo je tako postalo njegov poklic. Treniral je vse kategorije igralcev, od teniškega vrtca do članskih igralcev in igralk. Bil je trener državnih prvakov v kategorijah 12, 14, 16 in 18 let.
Na podlagi izkazanih rezultatov njegovih igralcev je bil od leta 2008 do leta 2013 trener reprezentantov na evropskih ekipnih in evropskih posameznih prvenstvih v kategorijah do 12, 14 in 16 let. Ekipi Maje Matevžič se je pridružil leta 2014.

TRENERSKA EKIPA

Maja Matevžič


Svetla Božičnik


Luka Verhovec


Gregor Repina


Luka Jesih


Miran Kotnik


Grega Boh

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.